Popularni postovi

Piramida je prava




Vodeći svjetski egiptolog, pronalazač četiri piramide u pustinjama Egipta, istraživač koji je katalogizirao i opisao 130 egipatskih piramida, trostruki doktor arheoloških nauka i predsjednik Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida dr. Nabil Swelim,je nakon provedenih istraživanja u Visokom, izjavio :

"U Visokom je najveća piramida na svijetu, genijalan i komplikovan građevinski poduhvat koji je od velike važnosti za cijeli svijet. Ovo je nevjerovatno otkriće i biće potrebno mnogo vremena da shvatimo kako su građene ove veličanstvene kamene strukture" (konferencija za štampu, Sarajevo, BiH, septembar 2007.)".

Iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" podsjećaju na dolazak dr. Nabila Swelima u Visoko tokom dvije istraživačke sezone, 2007. i 2008. što je bilo indikator da:

1.) ozbiljni stručnjaci dolaze na lice mjesta prije nego izreknu brzoplete sudove o arheološkim nalazištima;
2.) nauka o piramidama traži vrlo specifična znanja, dugogodišnje iskustvo u istraživanju piramida i primjenjenu metodologiju, a ne samo arheologe koji su stekli diplomu na fakultetima, a nikada nisu proučavali ove strukture širom svijeta;
3.) o piramidama u BiH može pisati bilo ko s različitom motivacijom, ali naučna istina je neumoljiva - u Visokom se nalazi najveća piramida na svijetu!

Tags:BiH  i piramide ,piramide u visokom,največa piramida na svijetu,tuneli i piramide,dolina piramida, 

No comments:

Post a Comment