Popularni postovi

Visočica,Visoki,piramida Sunca-3 u 1-om



Da se podsjetimo piramida u Visokom.
Piramide u Visokom koje su ovih zadnjih godina popularne i posjećene od radoznalih očiju iz svih krajeva svijeta opbustavljeno je iskopavanje piramide sunca,sada se radi na obnovi grada Visoki,koji je veoma poznat od davnina ali je bio itekako zapušten.I taman kada je Semir počeo da kopa oko grada neko se dosjetio da i taj nazovimo ga sada grad Visoki obnovi tj. malo dotjera jer to je do prije  par godina bila ledina i šiblje.Da ne bi puno tupio imaju fotke nekadašnjeg izgleda a sada su fotke kako sada izgleda grad Visoki,upravo današnji izgled koji je pola ruku današnjeg čovjeka.
Opet svaku znamenitost treba posjetiti  ma kako ona izgledala to je vrijednost za tu državu i šire.Zato pozdravljam one koji su se pozabavili ovim gradom Visoki.

Da se samo napomene ako se krene ka ovom gradu koji se nalazi na brdu Visočica iznad grada Visoko može se svratiti i u tunel Ravne, tu radovi teku i  svaki dan je nešto novo.Turisti dolaze jednim putem a vračaju se drugim tako da bi morali da nalete i na tunel Ravne.Uz to sa Visočice je prelijep pogled.

Kako god postoji ovaj grad Visoki tako postoje i piramide u Bosni i to u Visokom.
Fotke možete klikom uvećati za nekoliko puta i tako stvoriti sebi pravu  sliku ove prelijepe gradjevine i prirode.






tag:piramide u Bosni,tunel Ravne,grad Visoki,Visočica
a pogled sa grada kakav je pogledajte već sada:


Ovo je pogled prema piramidi Mjeseca .,mjestu Zbilje i Plješevica,lijevo je naselje Podvisoki a odmah ispod Visočice je gradsko groblje.


Autoput vodi ka Zenici,a  tu je dio ove doline,tu je prisutna privreda i poljoprivreda.


Lijep pogled nema šta.

tags:piramide,gradVisoki,

No comments:

Post a Comment