Popularni postovi

Visoko -piramide- turizam I dio

Gdje se nalazi grad Visoko i kako izgleda na karti ili kako to satelit vidi odozgo:



Grad uže jezgro.

Važnije informacije ovdje.


Ovdje se vidi grad piramida sunca i tunel Ravne koji si povezani jednim putem preko brda i kroz šumu a koji je uređen za korištenje.
.

Ovo je piramida sunca sa okolinom,prilaz je moguć sa dvije strane iz grada prema naselju Pertac ili od tunela Ravne.Turisti najčešće krenu jednim a vrate se drugim putem kako bi sve pregledali detaljno.
.

Maršuta kretanja turista prema piramidi Sunca i tunelu Ravne,najboloji način da se vidi sve i da se malo odmori u gradu uz ručak i razgledanje...
Tako dolazite sa petlje autoputa i krećete se po crnoj liniji te možee dolazeći u grad s druge podno  piramide otići prema Sarajevu reg.putem desno ili se vratiti prema petlji i autoputu ulicom koja je plavo obilježena(ul.Donje rosulje).
Ko želi može i pješke da obavi ovaj obilazak,parking je obilježen u desnom dijelu grada ili gdje vi želite parkirajte svog ljubimca.Lakše je pješačiti prema tunelu Ravne i vratiti se sa piramide u grad jer je dobro manji uspon u tom pravcu zato što  je vrh piramide  od samog grada razlika oko 300 m nadmorske visine i ako se odlučite ići prvo prema piramidi sunca tada vas čeka taj veliki uspon.Put u tom dijelu je asvaltiran tako da može automobil da izađe bez problema kao i sa druge strane,samo je na jednom manjem dijelu bez asvalta ali je dobro uređeno  i nasuto ,te je tvrd put.
Na ulazu u tunel Ravne čeka vas vodič koji će vam pokazati unutrašnjost tunela,bolje rečeno labirinta i objasniti i predočiti sve dokaze o nastanku ovih tunela,itd.Za prvo viđenje ovoliko.
Sretno.Nastavlja se....

tags:piramide,Visoko,tunel,

No comments:

Post a Comment