Popularni postovi

Piramide i tuneli u Visokom istraživanja

Megaliti u tunelima i piramidi:Uzorak megalita K-2 koji je preliminarno analiziran krajem januara 2010., prema zaključku Zavoda za fiziku materijala hrvatskog Insituta "Ruđer Bošković" je "definitivno, keramika".



Osnivač Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić navodi da je riječ o najstarijoj keramičkoj skulpturi na Balkanu, teškoj više od osam tona!
Projekt istraživanja Bosanske doline piramida je historijski ispit za naučnike i vladinu administraciju BiH, ali i čitavog svijeta. Imamo najveće piramide na svijetu.



Bosanske piramide zauvijek mijenjaju, smatra on, pogrešna mišljenja bh. stručnjaka koji ne prate najnovija naučna istraživanja.

Središnji Balkan je druga najstarija kulturna oaza u Evropi i mi to dokazujemo - rekao je Osmanagić.

A od 1. juna do 30. septembra 2010. godine organizujemo veliku međunarodnu radnu akciju volontera "Mrav bosanske piramide 2010". 
Već imamo prijave zainteresiranih iz 20 zemalja - Izraela, Egipta, Malezije, Holandije, Švedske... Pripreme su u toku, a radit će se na uređenju prilaza Arheološkim lokacijama, iskopavanjima u područjima gdje imamo dozvole - kaže Semir Osmanagić.

tags:bosanske piramide,najstarije piramide,najveća piramida,visočka dolina piramida 

No comments:

Post a Comment